Har du preppet føttene til påsketurene?🌞

0 comments

Vonde føtter setter raskt en effektiv stopper for skiturer i påsken, og kan i verste fall føre til at turer må avlyses. Skinner solen ute og det er blå Swix føre, er det skikkelig kjipt!

Velstelte og friske føtter er mindre mottagelige for å bli såre og ømme.

Det viktigste er å forebygge, og det gjør du med å ha velstelte føtter før påsken starter.

Absolutte fotvettregel nr. 1 er å sørge for at du har stelt føttene dine godt før påsken. Unngå at du har tørr og sprukken hud, tilfør masse fukt og hold føttene myke. Klipp neglene dine

Gå inn skiskoene
Bruk tid på å gå med skiskoene før du legger ut på tur. Hvis du skal kjøpe nye skisko, bør de kjøpes i god tid slik at du rekker å gå flere turer med dem. Har du et par gamle skisko, så ta dem med. Benyttes som uhellet er ute.

Stell føttene og klipp tåneglene
Start turen alltid med renvaskede føtter og klipte tånegler.
Bruk gode sokker
Bruk glatte og myke sokker. Gamle sokker kan nuppe og polstrer ikke foten der hvor de er tynnslitte. Jeg anbefaler deg å bruke tekniske sokker som transporterer svette vekk fra foten. Skal du på langtur, så ta med et ekstra par og skift underveis.
Såre hæler/gnagsår
For noen vil det å endre hælens plassering og høyde i skoen fungere godt. Dette kan gjøres ved å legge inn en innleggssåle. Sjekk ut hvordan dette fungerer hjemme for å kjenne at skoens hælform kjennes god mot hælen, og at hælen er riktig plassert i forhold til skoens kurver. 
Gnagsårplaster
Er det områder på foten du vet er utsatt eller som du har erfaring med bruker å bli sår og øm, så sett på gnagsårplaster før turen starter. Ta med plaster av ulike størrelse i sekken.
Om mulig - ta fotbad underveis
På lengre turer gjør det godt med noen raske fotbad underveis. Ta av skisko og sokker, dypp føttene i friskt fjellvann og tørk godt med et håndkle etterpå. Ha på rene sokker og fortsette skituren.
Vel hjemme – Gjør føttene klar til neste turdag
Sitt med føttene i fotbad mellom 5 - 7minutter.
Bruke Fotterapeutens SKRUBB til å skrubbe føttene mens de fortsatt er oppi vannet.
Når den harde huden på føttene er blitt mykt er det viktig at du tørker føttene godt med et håndkle. Påfører Fotterapeutens KREM og masser føttene godt.

  

God påske😊

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
Du har registrert deg!
Denne e -posten er registrert
Nyhetsbrev
ico-collapse
0
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top