Er du klar for fjelltur - Fotterapeutens fotvettregler for en fin fjelltur🌞👏

0 comments

Sommer og sol og vi gleder oss til korte og lange turer i den norske fjellheimen. Vi er i gange med planleggingen av hvilke fjellområder og topper vi skal gå i år. I fjor gikk vi bla opp på Glittertinden. Flott tur som absolutt kan anbefales. For å få en god opplevelse er det viktig å unngå såre føtter.  Selv har jeg opplevd et par turer med skikkelig gnagsår. Det var så ille at jeg i etterkant ALLTID bruker Fotterapeutens gnagsårsokker, og på turer son varer over flere dager har jeg med et par lette joggesko i sekken😊

Vonde føtter setter raskt en effektiv stopper for en god opplevelse på turer, og kan i verste fall føre til at turen må avlyses, eller at man må snu uten å ha nådd målet. Velstelte og friske føtter er mindre mottagelig for å bli såre og ømme.

Det viktigste er å forebygge, og det gjør du med å ha velstelte og sunne føtter før turen starter.

1.Sunne føtter
Unngå tørr og sprukken hud. Tilfør masse fukt og holde føttene myke. Klipp neglene dine og unngå skarpe kanter.
2.Velg riktig sko til riktig tur
Fjellet byr på mye forskjellig terreng, og dette bør du tenke på før du tar på deg skoene og setter ut på tur.
Går du turer over flere dager, og har en tung sekk å bære på, bør du velge andre sko enn hvis du skal gå en dagstur i tørt terreng. Uansett valg av sko, gå alltid inn skoene på dagsturer før du legger ut på lengere turer.
3.Gode sokker
Sokkene skal holder deg varme på føttene om høsten og de skal transporterer bort svette om sommeren og reduserer risikoen for gnagsår.
Bruk glatte og myke sokker. Gamle sokker kan nuppe og polstrer ikke foten der hvor de er tynnslitte. Jeg anbefaler deg å bruke tekniske sokker som transporterer svette vekk fra foten. Skal du på langtur, så ta med et ekstra par og skift underveis. Pass på at sokken er lange nok og rekker godt over kanten på fjellskoene.
4.Unngå gnagsår
Er det områder på foten du vet er utsatt eller som bruker å bli sår og øm, så plastre før turen starter. Mest utsatt er hælene, og her anbefales å bruke Fotterapeutens gnagsårsokker. Ta med plaster av ulike størrelse i sekken og husk sportsteip. 
5.Om mulig - ta fotbad underveis
På lengre turer gjør det godt med noen raske fotbad underveis. Ta av sko og sokker, dypp føttene i friskt fjellvann og tørk godt med et håndkle etterpå. Ha på rene sokker og fortsette fotturen.
6.Vel hjemme – Gjør føttene klar til neste tur😊
Sitt med føttene i fotbad mellom 5 - 7minutter.
Bruke Fotterapeutens SKRUBB til å skrubbe føttene mens de fortsatt er oppi vannet.
Når den harde huden på føttene er blitt mykt er det viktig at du tørker føttene godt med et håndkle. Påfører Fotterapeutens KREM og masser føttene god.

Fotterapeutens gnagsårsokker, skylles i lunket vann og henges opp til tørk.

Gnagsårsokkene som er Fotterapeutens best i test💛

God tur😍

 

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing
Du har registrert deg!
Denne e -posten er registrert
Nyhetsbrev
ico-collapse
0
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top